ORINOKO NAD WARTĄ 2014

unnamed

Kolejny już weekend podróżniczy ORINOKO NAD WARTĄ zorganizowany przez Fundację Fiedlerów już niestety za nami.
7-8 czerwca, w Muzeum A. Fiedlera panowała rodzinno-piknikowa atmosfera, dopisała piękna pogoda. Przyjechali podróżnicy z całego kraju, którzy porywającymi opowieściami zabierali słuchaczy w magiczne wyprawy dookoła świata.
Ogromnym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty: kulinarne , artystyczne, podróżnicze, bębniarskie i taneczne. Dzieci i dorośli wyszywali kolorowe torby we wzory etniczne, mali Masajowie wykonywali swoje tarcze i dzidy, można było nauczyć sie czerpać papier i poćwiczyć kaligrafię chińską, wirować do wtóru akordeonu, grać na bębnach i przygotować własne przysmaki z różnych stron świata.
Odwiedzili nas uroczy przybysze z Azji Środkowej i Kaukazu, którzy częstowali gości pysznymi szaszłykami i płow, prezentowali swoje tańce i muzykę.

Dziękujemy wszystkim prelegentom, prowadzącym warsztaty, fotografom, przyjaciołom, wolontariuszom i uczestnikom.
Impreza odbyła się w ramach projektu Dookoła świata z okazji 40-lecia Muzeum im. A. Fiedlera w Puszczykowie dzięki dofinansowaniu Powiatu Poznańskiego, Urzędu Marszałkowskiego, Miastu Puszczykowo i firmom AVIVA i Angie.

Zapraszamy d obejrzenia pięknej fotorelacji autorstwa Anny Kołeczek Berczyńskiej i Szymona NIedźwiedzińskiego

Udział wzięli:

Tomasz Kollat
Aga Siejka
Ania Gabryelska Michalska
Pomoc techniczna; Małgorzata Spychaj Jystuna Smogur, Stanisław, Przemek i Piotr Szwedowie

WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJEMY!